ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ PILATES ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ

Η μέθοδος Pilates επιτυγχάνει την αλλαγή στο σώμα σου σε κάθε προπόνηση κ σε γεμίζει ευεξία.


Ο Joseph Hubertus Pilates (1883 – 1967) χαρακτήρισε την μέθοδό του ως ιδανική άσκηση, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλου του κόσμου. Γεγονός που επιβεβαιώνεται με την πάροδο του χρόνου τόσο από τους επιστημονικούς φορείς, όσο κ από τα εκατομμύρια φανατικών οπαδών της μεθόδου του.


''Ιδανική για ορθοσωμία'',

''δυναμική για αθλητές κ χορευτές'',

''ήπια για εγκύους'',

''θεραπευτική για τραυματισμούς, ασθένειες, κ χρόνιους πόνους'',

''ασφαλής για υπερήλικες''.


Οι ασκήσεις με τα αυθεντικά μηχανήματα του Pilates, με τον εξοπλισμό ή κ στο έδαφος μόνο με το στρώμα :

  • βελτιώνουν την ισορροπία, την ευλυγισία κ την αντοχή,

  • αυξάνουν την μυική δύναμη,

  • ενισχύουν τον μεταβολισμό,

  • βοηθούν σημαντικά την φυσική κατάσταση.


Ξεκίνησε με το παρακάτω πρόγραμμα, εντάσσοντας το Pilates στην καθημερινότητά σου.


ΑΣΚΗΣΗ 1


Από ύπτια θέση με χέρια να στηρίζουν το κεφάλι σε θωρακική κάμψη, εκτέλεσε με εισπνοή άρση ισχίου με τεντωμένο πόδι. Με εκπνοή χαμήλωσε το πόδι κοντά στο έδαφος κ επανέλαβε 15 επαναλήψεις στο κάθε πόδι. Κράτησε το άλλο πόδι κάτω σταθερό.


ΑΣΚΗΣΗ 2


Στο έδαφος σε πλάγια στήριξη στον αγκώνα, με το χέρι της επάνω πλευράς μπροστά από τον θώρακα κ ελαφρά κλίση μπροστά, με μια μεγάλη μπάλα ανάμεσα από τα πόδια. Με το πόδι της κάτω πλευράς σπρώξε κ σήκωσε την μπάλα με εισπνοή, με σφιχτή κοιλιά κ ευθυγραμμισμένο κορμό, κ κατέβασέ την με εκπνοή. Επανέλαβε 15 φορές στην κάθε πλευρά.

 


 


ΑΣΚΗΣΗ 3


Από ύπτια θέση με λυγισμένα πόδια κοντά στους γλουτούς κ χέρια να πιέζουν το έδαφος δίπλα στον κορμό,εκτέλεσε αργά με εισπνοή άρση λεκάνης σφίγγοντας τους γλουτούς. Με εκπνοή χαμήλωσε προς το έδαφος κ συνέχισε με τον ίδιο τρόπο για 15 επαναλήψεις.


ΑΣΚΗΣΗ 4


Από θέση σανίδας με παλάμες στο έδαφος κάτω από τους ώμους σταθερό κορμό με λεκάνη ελαφρά προς τα επάνω, φέρε την δεξιά παλάμη να αγγίξει τον αριστερό ώμο εκπνέοντας. Στην εισπνοή κατεβάζεις το χέρι στο έδαφος κ εκπνέεις στην άλλη πλευρά με την αριστερή παλάμη στον δεξί ώμο. Επανέλαβε εναλλάξ για 12 ζευγάρια.

 

Σχόλια