ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΟΥ Κ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

 

Αφιέρωσε χρόνο σε συνήθειες που θα βελτιώσουν την φυσική σου κατάσταση. Κάθε μέρα λίγα λεπτά διατατικών ασκήσεων θα σου προσφέρουν περισσότερα από ότι φαντάζεσαι. Εστίασε σε ασκήσεις που διατείνουν, ενισχύουν κ τεντώνουν τους μύες της σπονδυλικής στήλης, του λαιμού, τους γοφούς, την κοιλιά κ την πλάτη. Η βελτίωση της στάσης του σώματος κ της ισορροπίας, θα είναι αισθητή, ενώ θα αυξηθεί κ ο συντονισμός στις καθημερινές σου κινήσεις.

Μια προπόνηση Pilates σου προσφέρει όλο κ περισσότερα όσο εστιάζεις στις βασικές του αρχές κατά την εκτέλεση των ασκήσεων :

  • κέντρο

  • αναπνοή

  • συγκέντρωση

  • έλεγχος

  • ακρίβεια

  • ροή


- Σε ελκτικές ή ωθητικές κινήσεις, διατήρησε ενεργοποιημένο τον μυικό πυρήνα του κορμού.

- Για να καταφέρεις να δυναμώσεις τον κορμό, ολοκλήρωσε την άσκηση ισομετρικά :

  • η μυική σύσπαση συνεχίζει κ η δύναμη ασκείται δίχως μεταβολή του μήκους των μυών κ κίνηση των αρθρώσεων,

  • ιδανική σε περιπτώσεις αποκατάστασης.


Ξεκίνησε με ένα πρόγραμμα Pilates όπως το ακόλουθο :


ΑΣΚΗΣΗ 1

Από όρθια θέση με το ένα πόδι τεντωμένο μπροστά κ το άλλο τεντωμένο πίσω με πιεσμένες φτέρνες προς τα κάτω κ χέρια ανοιχτά στο πλάι, με εισπνοή φέρε τον κορμό σε κάμψη προς το μπροστινό πόδι μέχρι να φτάσει το χέρι της ίδιας πλευράς προς το πέλμα. Το άλλο χέρι ανεβαίνει σε αντίστοιχη ευθεία προς τα επάνω. Με εκπνοή επέστρεψε στην αρχική θέση κ επανέλαβε 15 επαναλήψεις. Ολοκλήρωσε άλλες 15 στην άλλη πλευρά.

 




ΑΣΚΗΣΗ 2

Ξάπλωσε στο έδαφος, με λυγισμένα γόνατα σε ορθή γωνία. Κράτησε ανασηκωμένο τον θώρακα, τα χέρια ελαφρά στα γόνατα κ σταθερή μέση κάτω στο έδαφος. Με εισπνοή, τέντωσε ταυτόχρονα ενωμένα τα πόδια προς τα μπροστά κ τα χέρια προς τα πίσω. Με εκπνοή επέστρεψε στην αρχική θέση κ επανέλαβε για 15 φορές


ΑΣΚΗΣΗ 3

Από καθιστή θέση στο έδαφος με στήριξη στις παλάμες στο άνοιγμα των ώμων, τα πόδια μπροστά λυγισμένα σε ορθή γωνία με πέλματα κάτω, με εισπνοή σήκωσε την λεκάνη από το έδαφος μέχρι την ευθεία των γονάτων. Χαμήλωσε αργά εκπνέοντας στην αρχική θέση κ εκτέλεσε 15 επαναλήψεις


ΑΣΚΗΣΗ 4

Στο έδαφος σε στήριξη στους αγκώνές ή στις παλάμες, μετέφερε με εισπνοή το βάρος με ίσιο κορμό κ κλίση προς το πλάι στην μια πλευρά. Με εκπνοή επέστρεψε στο κέντρο κ επανέλαβε με τον ίδιο τρόπο στην άλλη πλευρά. Επανέλαβε για 12 ζευγάρια.

Σχόλια